Squaredance

I vår förening dansar vi squaredance på onsdagar. Vi håller till i Vetlanda Folkets Hus. Intresserade är alltid varmt välkomna att titta in till oss och se vad vi håller på med! Läs mer under Våra kurser.

I squaredance lär man sig olika stegkombinationer som kallas för "calls". Ju högre nivå, desto fler calls. När musiken spelas har man en "caller" som sjunger/ropar ut vilka calls man ska dansa - och det är det som är den roliga utmaningen!

Läs mera om kursprogrammet under "Våra kurser".

"Du är välkommen även om du kommer ensam - man behöver inte komma i par"

Man måste vara åtta för att kunna dansa i en square - och vi behöver fler dansare! Du är välkommen även om du är ensam - man behöver inte komma i par.

Squaredanceuppvisning i Forngårdsparken 2010

Aktuellt

Kursstart hösten 2017

LINEDANCE

Linedancekurserna startar den 5 september då mjuklinedance (kallades tidigare Pensionärsgruppen) börjar klockan 16.30, nybörjarkursen klockan 17.45 (Obs! Ny tid)  och nivå 2 klockan 19.30.

Nivå 3-4 börjar torsdagen den 31 augusti klockan 18.

Vi är i IOGT-NTO:s lokaler på Kullgatan 8, vid Mogärdeskolan, på alla kurser. Du kan prova på de två första gångerna för 50 kronor/gång.

SQUAREDANCE

Squaredance på A1/A2 - start den 30 augusti kl. 18.30 i Folkets Hus.

Varmt välkommen att dansa med oss! 


 

Lyckad Höglandsdans

Höglandsdansen den 8 april, den 15:e i ordningen, i NTO-lokalen Vetlanda lockade dansare från sju olika klubbar.

Christer Bern från Karlskona var caller och lotsade alla runt med en hel del klurigheter allt ifrån Basic-nivå och upp till A2. I pausen serverades korv och bröd och kaffe med mackor och fikabröd. En mycket trevlig eftermiddag och det soliga vädret och humöret spred sig även inomhus.

Tack alla dansare som var med!

Höglandsdansen

 

Nytt samarbete med Sponsorhuset

Från och med nu i mars samarbetar vår förening med Sponsorhuset. Enkelt uttryckt - om du ska handla på nätet, gå först till Sponsorhusets hemsida och kolla om butiken finns med där. Gör den det kan både du och föreningen tjäna på det.

Läs mer...

Handla via Sponsorhuset och gynna Highland Grand Dancers

  • Vi ordnar våra kurser tillsammans med

    NBV


    Highland Grand Dancers är medlemmar i Squaredansförbundet

    SAASDC

    Swedish Association of American Square Dance Clubs

Inloggning